«Λύγισε» στο τάι-μπρέικ…

Βόλεϊ ΓυναικώνΝέα1 Απριλίου, 2026

Ύστερα από μία συγκλονιστική «μάχη» για τον τρίτο προημιτελικό της Volley League γυναικών, ο ΠΑΟΚ F&U γνώρισε την ήττα στην Σαντορινή από τον Θήρας με 3-2. 

Ο ΠΑΟΚ F&U μπήκε δυνατά στο πρώτο σετ, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα (2-7) και επιβάλλοντας τον ρυθμό του. Οι γηπεδούχες αντέδρασαν και μείωσαν τη διαφορά (7-10), ενώ στη συνέχεια κατάφεραν να περάσουν μπροστά (15-13), εκμεταλλευόμενες στιγμιαία αστάθεια στην υποδοχή των «ασπρόμαυρων». Ο Δικέφαλος, ωστόσο, αντέδρασε άμεσα, ανακτώντας το προβάδισμα (16-19) και διατηρώντας τον έλεγχο μέχρι το 18-22. Παρά την προσπάθεια του ΑΟ Θήρας να επιστρέψει στο σετ και να ισοφαρίσει (22-22, 23-23), οι παίκτριες του ΠΑΟΚ F&U έδειξαν ψυχραιμία στα κρίσιμα σημεία και με καθαρές επιλογές στην επίθεση κατέκτησαν το σετ με 23-25, κάνοντας το 0-1.

Στο δεύτερο σετ, ο ΠΑΟΚ F&U διατήρησε τον έλεγχο από τα πρώτα κιόλας σημεία, χτίζοντας γρήγορα σημαντική διαφορά (3-10) και επιβεβαιώνοντας την ανωτερότητά του. Οι γηπεδούχες επιχείρησαν να αντιδράσουν (9-13), όμως ο Δικέφαλος συνέχισε με σταθερό ρυθμό, αυξάνοντας εκ νέου τη διαφορά (11-18, 14-19). Με σωστές επιλογές στην επίθεση και πίεση από τη γραμμή του σερβίς, οι «ασπρόμαυρες» έφτασαν στο 18-23, για να κλείσουν τελικά το σετ με 18-25, διπλασιάζοντας το προβάδισμά τους σε 0-2.

Στο τρίτο σετ, ο ΑΟ Θήρας μπήκε πιο αποφασισμένος και πήρε από νωρίς το προβάδισμα (5-1, 11-4), εκμεταλλευόμενος την προσωρινή πτώση στην απόδοση του ΠΑΟΚ F&U. Ο Δικέφαλος προσπάθησε να αντιδράσει και μείωσε τη διαφορά (13-11), όμως οι γηπεδούχες διατήρησαν τον έλεγχο (16-11, 16-13) και συνέχισαν να πιέζουν. Στα τελευταία σημεία του σετ, ο ΑΟ Θήρας κυριάρχησε πλήρως, φτάνοντας στο 24-13 και κατακτώντας το σετ με 25-14, μειώνοντας σε 1-2.

Το τέταρτο σετ ξεκίνησε με ισορροπία (6-6), ωστόσο ο ΑΟ Θήρας κατάφερε να αποκτήσει προβάδισμα (12-9, 16-12), εκμεταλλευόμενος επιμέρους λάθη του ΠΑΟΚ F&U. Οι «ασπρόμαυρες» προσπάθησαν να επιστρέψουν στο σετ (18-16), όμως οι γηπεδούχες διατήρησαν τον έλεγχο στα κρίσιμα σημεία (21-17) και έφτασαν με άνεση στο 24-18. Το σετ ολοκληρώθηκε με 25-20, με τον ΑΟ Θήρας να ισοφαρίζει σε 2-2.

Στο τάι μπρέικ, ο ΑΟ Θήρας μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι, παίρνοντας από νωρίς προβάδισμα (3-1), όμως ο ΠΑΟΚ F&U αντέδρασε άμεσα και πέρασε μπροστά (3-5). Οι γηπεδούχες ανέκτησαν το προβάδισμα μέχρι την αλλαγή τερέν (8-5), με τον Δικέφαλο να προσπαθεί να μείνει κοντά στο σκορ (9-7). Στα κρίσιμα σημεία, ο ΑΟ Θήρας βρήκε λύσεις και αύξησε τη διαφορά (11-8, 13-9), διατηρώντας τον έλεγχο παρά τη μείωση σε 13-10. Τελικά, οι γηπεδούχες κατέκτησαν το σετ με 15-10, διαμορφώνοντας το τελικό 3-2.

Πλέον ο ΠΑΟΚ F&U θα αγωνιστεί στην διαδικασία των θέσεων 5-8, εκεί όπου στην πρώτη φάση θα αντιμετωπίσει την Θέτιδα Βούλας.

Προηγούμενο άρθρο

Επόμενο άρθρο

Join Us

Χορηγοί

Φόρτωση επόμενου άρθρου...
Loading

Signing-in 3 seconds...

Signing-up 3 seconds...